Stress en Burn-out workshop

GRENZEN - BALANS - ENERGIE

WANNEER

Woensdag van 9u-11u

13/11: Grenzen

4/12: Balans

18/12: Energie

PRIJS

Groep: 50€ pp/2u

inclusief materiaal en thee

135€ voor 3 workshops

Individueel: 75€/1,5u

inclusief materiaal en thee

HOE

- hartelijke verwelkoming

- korte wandeling in de dreef

- deelmoment  onderwerp

- geleidde creatieve opdracht

- concrete tip voor thuis

- moment van bemoediging

WAAR

Stilte-atelier VITA CORDIS

Metsterenweg 125

3800 Sint-Truiden

0486/337018

Ervaring met beeldend werk is niet nodig, naar jezelf durven kijken wel!

Wanneer er te weinig inschrijvingen zijn kan de workshop verplaatst worden of kan je kiezen voor de individuele workshop.

Stress de baas met intuïtieve creativiteit


Intuïtief schilderen helpt je niet alleen te ontspannen maar geeft je ook inzicht in jezelf. Waardoor je gaat herkennen wanneer jij over je grenzen gaat. Je zult door regelmatig te gaan schilderen je dichterbij jezelf voelen komen en dat is nu juist zo belangrijk om stress te voorkomen. Wanneer je beter de signalen van je lichaam herkent kan je ook makkelijker er naar gaan handelen. Vita Cordis helpt je stap voor stap, zodat je straks al fluitend en zonder enige vorm van stress aan het schilderen bent.

 

Er zijn 3 workshops in 2019. Elke workshop heeft een eigen thema: grenzen, balans en energie. Je kunt ze los volgen, maar ook alle drie. Dit kan behulpzaam zijn bij herstel en preventie van burn-out.

Burn-out gaat over energie, grenzen en balans. Op een ontspannen en zachte manier jouw grenzen leren aangeven, de balans vinden tussen jouw hoofd en jouw hart en jouw energievreters achter jou laten om je te laten leiden door wat jou wél energie geeft. Doordat we deze belangrijke thema's creatief gaan benaderen ga je ook daadwerkelijk voelen en ervaren welk effect nieuwe gedachten of voornemens hebben op jou. Je ziet en voelt jezelf groeien en ook de andere deelnemers!

We werken in kleine groepen van max. 4 personen, zodat er voldoende veilige ruimte en aandacht is voor ieder. Je kan deze workshop ook individueel aanvragen.

We starten met een korte gezellige wandeling door de prachtige dreef van Metsteren. Tijdens de wandeling is er de mogelijkheid om met elkaar te delen waar we regelmatig tegenaan lopen of wat ons weerhoudt om de flow van het leven meer te ervaren. We kunnen er zelf niet altijd de vinger opleggen. Daarom is het samenkomen in een kleine, veilige groep met gelijkgestemde zielen zo heilzaam en kunnen we veel voor elkaar betekenen.

Vaak ontkennen we, zonder het te beseffen, ‘iets’ dat bestaansrecht wil krijgen en in de diepte gezien, gehoord en gevoeld wil worden. Doordat we hier werken rond een gezamenlijk thema, kunnen we nog sterker en heel authentiek erkenning geven aan elkaar.

Daarna gaan we intuïtief creatief werken (schilderen, met pastels, met klei) en we openen ons voor de helende werking dankzij dit erkenningsproces. Er ontstaat verruiming, verademing en bevrijding die vaak niet met woorden te beschrijven is.

We hebben ook aandacht voor heel concrete, praktische eerst volgende stapjes in jouw dagelijks leven. Deze worden vaak vanzelf helder bij het afsluitend (meditatief) moment.


We supporteren voor elkaar.

Het doel is thuiskomen in jezelf.

Je hoeft geen ervaring te hebben met schilderen. Een open en ontvankelijk houding is fijn.
Zo kan het creatieve proces zich vanzelf in jou tot uitdrukking brengen.

"Het doet deugd om eens geen tijd te hebben om aan iets anders te kunnen denken!"

S. S.

"Doordat ik de nieuwe stappen die ik zet ook echt kan ervaren, maakt dat ik thuis ook gemakkelijker durf te kiezen voor wat ik echt wil of echt aankan. Voorheen paste ik mij altijd aan aan alles en iedereen en holde ik mezelf zo vaak voorbij. Dank je!"

V. W.

" Je hebt een erg aparte aanpak, Kristien. Ik heb er veel aan!"

M. S.

"Ook al voel ik me moe, ik kijk er telkens naar uit om naar de workshop te komen, ik voel me daar lichter worden, alsof ik beetje bij beetje herboren wordt."

Y. C.

"Er zijn zoveel mensen die hier echt deugd aan zouden hebben! Ik ben telkens blij wanneer ik nog maar gewoon hier aankom!"

D.S.

1/2