Stress en Burn-out workshop

STA OP EN SCHITTER!

WANNEER

MAANDAG van 9u30 - 12u

18/10: BRON in jou

18/11: KIEZEN in jouw herfst

09/12: GEBORGEN in jouw winter

16/03: GEBOREN in jouw lente

Nog te bepalen: BLOEI in jouw zomer

PRIJS

Groep: 60€ pp/2,5u

inclusief materiaal en thee

reeks van 5 is 270€

Individueel: 75€ pp/1,5u

op aanvraag

HOE

- hartelijke verwelkoming

- korte wandeling in de dreef

- deelmoment  onderwerp

- geleidde natuurbeleving

- geleidde creatieve opdracht

- concrete tip voor thuis

- moment van bemoediging

WAAR

STILTE-ATELIER VITA CORDIS

Metsterenweg 125

3800 Sint-Truiden

0486/337018

Wat wil ik echt met mijn leven? Hoe houd ik mezelf in balans? Hoe laat ik belemmeringen los?

Meer innerlijke rust en vertrouwen in jezelf en het leven?

Op een ontspannen en zachte manier ga jij ontdekken uit welke bron jij wilt putten, welk facet of gegeven jij meer aandacht wilt geven in jouw leven, op zoek gaan naar die plaats waar jij helemaal jezelf mag zijn, waar jouw dromen en verlangens kunnen uitgroeien naar reële stappen en verwezenlijkingen. Doordat we deze belangrijke thema's/seizoenen creatief gaan benaderen ga je ook daadwerkelijk voelen en ervaren welk effect nieuwe gedachten, stappen of voornemens hebben op jou. Je ziet en voelt jezelf groeien!

Wat zijn innerlijke seizoenen en wat is de waarde ervan?

 

De seizoenen die we buiten in de natuur ervaren, spelen zich ook af binnen onszelf. Immers, wij beginnen ook vaak weer aan iets nieuws, in onze lente, hoe spannend we dat ook mogen vinden. En we hopen een mooie zomer te beleven waarin ons werk, onze relatie, een project in volle bloei mag staan. En er komt altijd een moment waarop we weer een herfst beleven, soms gewenst, soms ongewenst. Oude vormen laten los en wat we overhouden zijn de zaden. In onze winter rusten we uit en bezinnen we ons op welke zaden we weer een nieuwe lente willen laten beleven. Dit is onze innerlijke cyclus van verandering. We zien deze terug in onszelf als mens maar ook in organisaties. Weten in welke fase we ons innerlijk bevinden geeft rust en vertrouwen en laat ons heel helder zien wat we op dit moment nodig hebben.

Op een ontspannen en zachte manier ontdekken uit welke bron jij wilt putten, welk facet of gegeven jij meer aandacht wilt geven in jouw leven, op zoek gaan naar die plaats waar jij helemaal jezelf mag zijn, waar jouw dromen en verlangens kunnen uitgroeien naar reële stappen en verwezenlijkingen. Doordat we deze belangrijke thema's/seizoenen creatief gaan benaderen ga je ook daadwerkelijk voelen en ervaren welk effect nieuwe gedachten, stappen of voornemens hebben op jou. Je ziet en voelt jezelf groeien en je mag dat ook waarnemen bij de andere deelnemers! Dat is iets heel bijzonders..

We werken in kleine groepen van max. 4 personen, zodat er voldoende veilige ruimte en aandacht is voor ieder. Je kan deze workshop ook individueel aanvragen.

We starten met een korte gezellige wandeling door de prachtige dreef van Metsteren. Tijdens de wandeling is er de mogelijkheid om met elkaar te delen waar we regelmatig tegenaan lopen of wat ons weerhoudt om de flow van het leven meer te ervaren. We kunnen er zelf niet altijd de vinger opleggen. Daarom is het samenkomen in een kleine, veilige groep met gelijkgestemde zielen zo heilzaam en kunnen we veel voor elkaar betekenen.

Vaak ontkennen we, zonder het te beseffen, ‘iets’ dat bestaansrecht wil krijgen en in de diepte gezien, gehoord en gevoeld wil worden. Doordat we hier werken rond een gezamenlijk thema, kunnen we nog sterker en heel authentiek erkenning geven aan elkaar.

Daarna gaan we intuïtief creatief werken (schilderen, met pastels, met klei) en we openen ons voor de helende werking dankzij dit erkenningsproces. Er ontstaat verruiming, verademing en bevrijding die vaak niet met woorden te beschrijven is.

We hebben ook aandacht voor heel concrete, praktische eerst volgende stapjes in jouw dagelijks leven. Deze worden vaak vanzelf helder bij het afsluitend (meditatief) moment.


We supporteren voor elkaar.

Het doel is thuiskomen in jezelf.

Je hoeft geen ervaring te hebben met schilderen. Een open en ontvankelijk houding is fijn.
Zo kan het creatieve proces zich vanzelf in jou tot uitdrukking brengen.

Zelf meebrengen

- stevige wandelschoenen om te wandelen voor zowel in het gras als op een kasseienweg

- warme en waterdichte kleding voor tijdens de wandeling

- een schort of oude kleding dat vuil mag worden

 

1/1