Intuïtief schilderen

WANNEER

Zie agenda of op afspraak

PRIJS

vanaf 4 personen 40 €/ 2u onder de 4 pers.:  52 euro/ 2u

ben je alleen: 60 euro/ 2u

inclusief materiaal en thee

WAT

- korte wandeling in de    dreef, indien gewenst

- verwelkoming

- schilderen: intuïtief of vrij

- ontspannen naar huis

WAAR

Stilte-atelier  VITA CORDIS

Metsterenweg 125

3800 Sint-Truiden

0486/337018

 

Wat is intuïtief schilderen?

Er is geen voorkennis van teken- of schilderstechnieken vereist. Geïnspireerd door de woorden van een mooie gedicht of door een visualisatieoefening ga je aan de slag met kleuren die je het meeste raken. Door vanuit jouw gevoel te werken, in plaats van in jouw hoofd te kruipen, kan je op een zachte manier jouw binnenkant naar buiten laten vloeien wat vaak inzicht en/of verheldering biedt. Het is een ontmoeting met jezelf die je kan tonen wat er vanbinnen speelt maar geen uitweg naar buiten vindt. Je gaat gewoon aan de slag en denkt er zo weinig mogelijk over na.

Door intuïtief te schilderen, stimuleer je je rechterhersenhelft, je gevoel, je intuïtie. Zo kan jouw linkerhersenhelft, die instaat voor het bedenken van oplossingen en redeneren, tot rust komen. Het kan zijn dat er gebeurtenissen of verlangens naar boven komen die je allang vergeten was, of die je min of meer bewust verdrongen had. Het is goed en kan zelfs helend werken om deze zaken letterlijk te verbeelden. Er ontstaat helderheid in het denken, rust en vertrouwen in het voelen en daadkracht.

Voor wie?

Intuïtief schilderen is voor iedereen die het fijn vind om creatief bezig te zijn. Je hoeft geen getalenteerde schilder te zijn, als je er maar plezier aan beleeft, dat staat voorop. Intuïtief schilderen kan vooral goed zijn voor jongeren en volwassenen die bezig zijn met hun eigen ontwikkeling, een druk en actief leven hebben en vooral veel doen, denken en/of piekeren. Voor mensen die vergeten stil te staan en te voelen wat er nu werkelijk in hen omgaat.

 

Intuïtief schilderen kan heel fijn zijn voor hoogsensitieve mensen of voor mensen die herstellende zijn van een burn-out, er midden in zitten of het gevoel hebben veel stress te ervaren. Intuïtief schilderen is een hele fijne manier om jouw gevoelens en emoties te kunnen uiten. Je leert in het hier en nu te zijn, waardoor je weer ontspanning ervaart en daardoor uiteindelijk weer dichter bij jezelf kan komen.

Ook voor kinderen die vaak van nature al heel intuïtief zijn, en daarom heel snel bij hun gevoel kunnen komen, is intuïtief schilderen een prettige uitingsvorm. Want ook kinderen kunnen stress ervaren, denk maar aan pesten, en het drukke hectische leven van tegenwoordig. Het 'emmertje' van kinderen loopt vaak ook over. Voor kinderen is het vaak prettig om creatief bezig te zijn, ze leren zich bewust of onbewust te uiten.

Wat brengt het jou?

° leren om in het hier en nu te zijn

° meer rust en stabiliteit ervaren

° beter concentreren en focussen

° beter leren omgaan met stress

° leren accepteren, laten zijn wat is

° creativiteit wordt gestimuleerd

 

 

 

 

 

 

 

 

"De boosheid die al enkele dagen in me was ben ik al schilderend kwijt geraakt! Ik voelde me uit mijn isolement treden. Fijn!"

S. uit Sint-Truiden

"Ik voel me elke keer sterker worden.. omdat ik hier meer naar mezelf kan luisteren dan thuis, daar maakt ik nog te weinig tijd voor mezelf. Zelfs mijn man ervaart mij als positiever en blijer!"

T. uit Wellen

 

"Jarenlang worstelde ik met het gevoel nutteloos te zijn door wat ik, door de tijd heen, heb moeten inleveren aan gezondheid. In het intuïtief schilderen ontdekte ik wat ik wel kan en kon ik positiever kijken naar mijn mogelijkheden. Ook bleek ik met verf mijn verdriet en boosheid over alle teleurstellingen te kunnen uiten. Ik heb het gevoel dat er weer ruimte is ontstaan."

Lieve D. uit Hasselt

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
intuïtief
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/1