jongerenbegeleiding

Soms weet je niet meer waar te beginnen zoeken naar nieuwe inspiratie en hoop. VITA CORDIS wil jongeren wekelijks trage tijd en een rustige ruimte aanbieden om op adem te komen.

jongerenbegeleiding

VITA CORDIS staat voor een veerkrachtig hart. "Wat je ooit te verduren hebt gehad, kan je nooit meer veranderen. Wel de manier waarop je het meedraagt in je verdere leven."  Om dit te doen heb je kracht nodig.

Voor wie

Jongeren van 12-21j die op zoek zijn naar zichzelf en hun plek in de wereld en relaties. Mogelijks staan ze op een wachtlijst voor andere professionele hulp of kunnen ze momenteel niet voltijds naar school. VITA CORDIS wil een positief complementair of overbruggend traject aanbieden naast gespecialiseerde hulp.

Doel


​Het accent ligt op het werken met hoopvolle verhalen die kunnen helpen de weg te tonen van overleven naar weer floreren. Creativiteit en natuurbeleving worden ingezet om iets nieuws te kunnen laten ontstaan. Het doel is de jongere rustige ‘zijnstijd’ aan te bieden en samen wegen te zoeken naar het mooie en deugddoende.

Werkvorm

Afgestemd op de nood en de wensen van de jongere wordt er samen gekozen uit o.a. wandelen, schilderen natuurervaring, beweging, stilte, kleien, zingevingsgesprek, handwerk, poëzie, muziek, lectuur,...

Naast de individuele begeleiding kan je er ook voor kiezen om tijdens een voormiddag in de week deel te nemen aan een OPEN stilte-atelier.

 

 

 

Aarzel niet om eens een gratis telefonisch kennismakingsgesprek aan te vragen of om vrijblijvend de mooie plek te komen ontdekken.

 

 

Praktisch

De begeleiding kan doorgaan in het stilte-atelier of in de tuin met al dan niet een voorafgaande korte wandeling in de rustgevend kasteeldreef of omgeving.

Individueel begeleidingstraject

75 euro voor 1 sessie van 2,5u

 

We vertrekken steeds van wat er wel gaat en goed is. Daarnaast is er voldoende erkenning voor wat er in jou leeft. Jongeren genieten van deze exclusieve tijd en het doet hen deugd dat er even eens niets 'moet'. Deze halve dag bij VITA CORDIS is voor hen hét lichtpuntje van de week. Ouders zijn blij dat hun kind even uit de wekelijkse sleur kan stappen en hoopvoller weer naar huis gaat.

Ouders

 

kunnen tijdens de begeleiding

  • beschikken over een sfeervolle en rustige ruimte waar ze kunnen werken

  • wandelen in Nieuwenhoven of t' Speelhof

  • fietsen in het mooie omgeving

  • boodschappen doen of Sint-Truiden bezoeken