Wat is intuïtief schilderen?

KOM DICHTERBIJ JEZELF DOOR TE SCHILDEREN VANUIT JE GEVOEL

EXPRESIEF SCHILDEREN

Intuïtief schilderen is een innerlijke reis, een ontdekkingsreis naar datgene wat in je leeft. Het bestaat vooral uit luisteren wat zich wil aandienen..., wat zich wil openbaren..., vervolgens voelen en je innerlijke stroom volgen. Daarna ga je op een expressieve of intuïtieve manier met verf, krijt en andere materialen vorm geven aan jouw innerlijke beleving. Naarmate er meer overgave is, wordt je intuïtie verfijnder. Soms zul je blokkades tegenkomen en soms zal de innerlijke stroom je meenemen. Maar de verbinding met jezelf en voelen wat jou beweegt zijn altijd vreugdevolle momenten.

 

Bovenstaand proces vindt alleen plaats in een sfeer van veiligheid en vertrouwen. Zoals jij je innerlijke stroom volgt, zo volg ik jouw proces en kijk, luister en stuur bij om jouw ontdekkingsreis zo waardevol mogelijk te maken.

 

20190514_143904.jpg

BEWUSTWORDING EN BEVRIJDING

HET RESULTAAT IS BEWUSTWORDING EN BEVRIJDING

Tijdens het intuïtieve schilderen kun je blokkades, kernkwaliteiten en verlangens op papier en met verf laten zien. Je ontdekt, ruimt op en creëert verdieping. En alles wat je tijdens het schildersproces in je gevoelsleven ervaart, zowel qua vreugde als verdriet is een echte emotie, een bewustwording en heeft effect op je dagelijks leven.

Als jij het gevoel hebt:

  • dat je je wezenlijke potentieel niet leeft;

  • dat je je kernkwaliteiten niet beschikbaar hebt die nodig zijn om jouw passie neer te zetten;

  • dat je het rugzakje, welk zich dagelijks vult met ‘het leven’, af en toe wilt legen;

  • dat de ervaringen, die je als kind hebt meegekregen je belemmeren in je creatieve uitingsproces;

  • dat je gewoon wilt experimenten, creëren, spelen en ontdekken met kleur, vorm en beweging;

 

dan is het intuïtieve schilderen misschien ook iets voor jou.

Elke schilderscursus en schildersworkshop is uitnodigend en laagdrempelig. Er is ruimte voor plezier en voor eigen inbreng. Geef aan wat je nodig hebt en samen zoeken we naar mogelijkheden. Ik begin altijd met een wandeling, een thuiskomen bij jezelf, en via een startopdracht maak je verbinding met datgene wat in je leeft. Ik werk met kleine groepen waardoor er maximale aandacht is voor het individuele proces. Uiteraard bespreken we de schilderijen na.