Life coach

Heb jij het al ooit eens meegemaakt dat je jouw diepste wens of verlangen hebt kunnen beleven voordat je het hebt kunnen verwezenlijken? Dat is wat er tijdens mijn coachingsessies gebeurde én deze vreugdevolle ervaring wil ik graag doorgeven!

Ervaar je worstelingen op persoonlijk gebied doordat je bijvoorbeeld niet lekker in je vel zit, geen goede balans in leven en werk hebt, constant met angst leeft, een burn-out dreigt, niet tegen stress kunt of jezelf afvraagt wat de zin van alles is, dan kan een personal coach of life coach voor jou de aangewezen hulp zijn.

 

Doel van coaching

Het gaat bij coaching om jouw ontwikkeling. Heel persoonlijk dus. Jij, als coachee, staat centraal. De coaching moet dus bij jou passen: bij jouw persoonlijke vragen, problemen en wensen. Ontwikkeling is een doel, dat jij bereikt. Jij gaat aan de slag. De coach helpt “alleen maar”. Tijdelijk, maar wel met een duurzaam effect.

Samenwerking tussen coachee en coach

Als coachee bepaal je aanvankelijk zelf welke onderwerpen worden besproken. De coach denkt wel mee, doet voorstellen, voelt mee, vraagt door en dergelijke. Zo kom je samen uit bij relevante vragen en doelen. Een goede coach zorgt ervoor dat je op nieuwe ideeën komt, dat je nieuwe moed vat en tot concrete stappen over kunt gaan. Als coachee werk je mee door openhartig en eerlijk te vertellen over wat er in je omgaat en ook door serieus aan de slag te gaan met het zetten van concrete stappen. Het begint vaak met kleine stappen. Experimenten, die later kunnen uitgroeien tot een volledig nieuwe gedragsstijl, een volledig nieuwe werkkring, of een radicale wending in je relatie.

Vertrouwelijkheid en geheimhouding

Om te ontwikkelen is het soms goed en nodig om over heel persoonlijke onderwerpen te spreken. Dingen die je moeilijk vindt, waarvoor je bang bent of waarvoor je je schaamt. Als dat soort dingen aan de orde komen, moet je erop kunnen vertrouwen dat je coach ze vertrouwelijk behandelt en dus geheim houdt.

Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding waarbij de coach het leerproces van de coachee (degene die gecoacht wordt) ondersteunt en begeleidt. Kenmerkend voor de werkwijze van een coach zijn luisteren, empathie, doorvragen, onbevooroordeeld, confronteren en doelgericht werken. Een coach is daarmee geen therapeut en ook geen adviseur hoewel er grote overlappende gebieden kunnen zijn.

Een goede coach kan obstakels wegnemen en helpen om problemen aan te pakken die je in je eentje niet opgelost krijgt. Anderzijds kan een coach helderheid scheppen over prioriteiten. Weten wat je écht wil of wat je nu écht gelukkig maakt, is niet vanzelfsprekend in een samenleving waar er zoveel wegen te bewandelen zijn.

Praktijkinfo

Afspraken kunnen gemaakt worden via het contactformulier of telefonisch op het nummer 0486/33.70.18.

Het intake gesprek van 1u tot 1,5u maken we al wandelend waar we samen jouw vraag kunnen verhelderen en je vrijblijvend kan kiezen of mijn aanbod aansluit bij jouw verwachtingen.

Het bedrag van een intake gesprek is €50.

Een sessie duurt standaard 60 minuten en kost €65.

 

Wanneer je een reeks van 5 sessies boekt, betaal je €60 per sessie.

Opgelet: gemaakte afspraken worden steeds aangerekend, tenzij deze minimum 48 uren op voorhand per mail of telefoon geannuleerd werden.

20180512_081938 (2)
press to zoom
IMG-20190604-WA0005
press to zoom
20190821_112008 (2)
press to zoom
press to zoom
IMG-20190430-WA0000
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/2