Omgaan met emoties

Iedereen wordt voortgestuwd door emoties. Ze maken ons mens. Onze omgang met emoties bepaalt veel. Wie zich afsluit voor zijn emoties, sluit zich af van een belangrijke levensbron. Emoties geven kracht en plezier in ons leven. Maar emoties kunnen ons ook overvallen en ons zo beheersen dat we eronder lijden. Ze kunnen conflicten en psychisch lijden veroorzaken.

Wordt alles makkelijker als we onze gevoelens 'onder controle' hebben? Hebben we er iets aan als we gevoelens die we misschien als problematisch ervaren, verdringen en proberen ons heel rationeel en verstandig te gedragen?

Voor een geslaagd leven is het in elk geval belangrijk dat we leren goed met onze gevoelens om te gaan, ook met gevoelens die we als 'negatief' bestempelen. We moeten ze niet onderdrukken of verdringen. Want negatieve gevoelens als haat, nijd, begeerte, beledigd zijn, schaamte, angst of woede komen niet alleen bij anderen voor, hoewel we ze bij anderen misschien beter en eerder zien. Zelf hebben we ze ook. Of we nu willen of niet, deze emoties overvallen ons gewoon. Ze kunnen heel hevig zijn. Ze verstoren ons samenleven en remmen onze levensstroom.

 

Voor wie?

De workshops zijn bedoeld voor iedereen die op een creatieve manier aan de slag wil met wat er van binnen speelt. VITA CORDIS helpt jou om naar jouw emoties te kijken zonder ze te beoordelen of te veroordelen, en met ze om te gaan op een manier waardoor je toleranter naar jezelf en naar anderen zal worden. Het zal jouw leven en jouw relaties met anderen verrijken en vruchtbaar maken.

 

Je hoeft absoluut geen ervaring te hebben met schilderen of tekenen. Het gaat in deze workshops vooral om het proces dat je ervaart door op een andere en creatieve manier naar jezelf te kijken en te luisteren.​ We werken daarom ook in kleine groepen van max. 5 personen.

Wanneer?

Vrijdag van 9u30 tot 12u

6 september: Omgaan met depressieve gevoelens

20 september: Omgaan met droefheid

11 oktober: Omgaan met angst

25 oktober: Omgaan met minderwaardigheidsgevoelens

Wat kost het?

De workshops kosten € 55,00/ 2u30.

Dit is inclusief alle materialen zoals verf, acrylpapier, klei, doek, ... en consumpties.
Indien je je inschrijft voor de 4 workshops betaal je € 200 ipv € 220.

Je kan deze workshop ook individueel volgen. Dan spreken we een moment af en betaal je € 90,00/ 2u. Velen ervaren deze werkwijze als veilig, geborgen, helend en men voelt zich ten diepste gehoord.

Waar?

Vita Cordis Stilte-atelier
Metsterenweg 125
3800 Sint-Truiden