OMGAAN MET EMOTIES

Om je leven lichter te maken

WANNEER

Vrijdag van 9u30-12u

20/03, 17/04, 22/05, 19/06, 17/07

PRIJS

Groep: 60€ pp / 2,5u

alle materiaal inbegrepen

groep van max 4 personen

Individueel: 75€ / 1,5u

HOE

- wandeling in de mooie dreef

- visualisatieoefening of parabel

- creatieve verwerking: intuïtief schilderen, werken met klei, tekenen met pastels,..

WAAR

VITA CORDIS

Metsterenweg 125

3800 Sint-Truiden

0486/337018

Geen ervaring vereist.

Indien je interesse hebt, maar de data komen je niet goed uit, kan je de workshop ook volgen op een moment dat jou past.

Gebruik jouw creativiteit om jouw verdriet, jouw angsten of jouw minderwaardige gevoelens op een zachte en ontspannende manier te uiten opdat er dan pas ruimte kan ontstaan voor innerlijke rust, zelfvertrouwen en vertrouwen in het leven.

 

Je zal leren hoe je op een liefdevolle en authentieke manier jouw gevoelens kan laten spreken zodat ze voor jouw een kracht kunnen worden en jouw leven niet langer in de weg staan. Het is zo waardevol om te weten dat jij niet de enige bent, maar dat jij de mogelijkheid hebt om in een veilige groep jouw ervaringen of moeilijkheden te kunnen delen.

 

Het doel is om volledig bij jezelf te kunnen thuiskomen en die plek te vinden waar jij mag zijn zoals jij bent. Alleen dan kan jij vruchtbaar zijn voor anderen, met jouw unieke persoonlijkheid.

We laten ons inhoudelijk inspireren door een parabel of een christelijke visualisatie.

Gekwetste gevoelens kunnen genezen

Negatieve gevoelens ontstaan vaak doordat we gekwetst zijn. Deze kwetsuren kunnen alleen genezen als we naar die negatieve gevoelens kijken, zonder oordeel. Als de negatieve gevoelens transformeren, helen ook de wonden die we in ons leven hebben opgelopen.

Mag je negatieve emoties eigenlijk wel toelaten?

Omdat gevoelens deel van ons leven uitmaken en het kleur geven, is het niet de bedoeling dat we vrij worden van emoties of ze onderdrukken. Ze horen wezenlijk bij ons. We worden voortgestuwd door emoties, ze zijn krachtig en ze geven ons kracht. Maar soms beheersen emoties ons ook. Vooral als ze negatief zijn: als we zo gekwetst zijn, dat we in onze woede alleen nog menen dat we terug moeten slaan. Of als het gedrag van de ander ons op zo'n gevoelige plek raakt, dat we ons waardeloos en genegeerd voelen. Maar ook als we ontzettend bedroefd zijn, in een diep gat vallen, zonder uitzicht op beterschap.

Verdrongen emoties staan ons leven in de weg

Een mooi voorbeeld is het woord 'zachtmoedig'. Zachtmoedig is iemand die alle emoties verzamelt, die ze aandacht geeft en met elkaar verbindt. Zo iemand is levendig. We ontmoeten de hele mens. Als iemand alleen 'in zijn hoofd zit', ontmoeten we zijn hoofd, maar niet zijn hart, niet de hele mens. En daarom kan er tussen ons ook niet echt iets stromen.

Sommigen proberen de emoties die ze als negatief ervaren door alle mogelijke psychologische of spirituele technieken te veranderen en te overwinnen. Maar als je tegen je emoties vecht, worden ze nog sterker. Veel mensen die hun emoties willen veranderen, geven daarmee aan dat emoties niet goed zijn en dat ze zelf niet goed zijn omdat ze emoties hebben.

Transformatie waardeert wat is. Transformatie beoordeelt niet

Transformatie heeft als doel dat je volledig jezelf wordt en niet dat je jezelf ontkent door te 'ver-ander-en', een ander te worden.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/1