over mezelf

"scheppen is leven!"

Ontbijt Tips

Mijn naam is Kristien Nouwen. In 1976 geboren en opgegroeid in Sint-truiden. Omwille van mijn studies heb ik jaren gewoond in Leuven en Antwerpen. De rust en de schoonheid van de natuur hebben me overhaald me te settelen in het prachtige dorpje Metsteren, waar ik mijn man mocht ontmoeten en later mijn dochterje kreeg.

De belangrijkste overeenkomst tussen mijn werk als kunstenaar en (creatieve) coach is de passie voor en de betrokkenheid bij de mens in zijn diepste zijn. Ook het voorrecht aanwezig te mogen zijn bij wat er in het leven echt toe doet.

opleidingen

Meester in de Beeldende kunsten, schilderkunst.

Master in de Godsdienstwetenschappen.

Life coach

Creatieve coach

Relatiecoach

Pastorale coach

vorming

12 jaar leerkracht godsdienst in SO

Ignatiaanse spiritualiteit

Stille retraites

Burn-out

HSP

20210903_181759.jpg

stilte

Stilte opzoeken is niet makkelijk, maar wel noodzakelijk, om contact te maken met de stroom aan emoties en gedachten die door je heen gaan. Het maakt je ontvankelijk.

Je zal getroffen worden door de fenomenale verbondenheid die ontstaat met andere mensen.

Uiteindelijk kunnen we alleen in vrede vooruitgang maken. Die vrede moet beginnen in het hart van elke mens. Stilte brengt tot rust en schept ruimte voor vrede in jezelf en in de wereld.

Niemand kan iets hebben tegen stilte en vrede. Het zijn katalysatoren om je te verbinden, horizontaal en verticaal.

Eigenlijk is het een vorm van zorgzaamheid voor jezelf en de samenleving.

wandelen - natuur

Wandelen maakt je open en creatief. Je komt sneller tot de essentie. De omgeving kan je ook aan het denken zetten.

De helende werking van natuur op je gezondheid, wordt bevestigd door recente studies, o.a. van de Hasseltse universiteit.  Vertoeven in de natuur brengt je bij innerlijke stilte, voorkomt en geneest stresssymptomen.

creativiteit

Creatief zijn haalt je uit het denken. Door te doen kom je in beweging. Denk bijvoorbeeld aan tekenen, schilderen, kleien. Deze werkvormen zijn bedoeld als metafoor, een uitdrukking van wat zich van binnen afspeelt. Door te creëren ontstaat balans tussen gevoel en verstand. Je wordt je bewust van wat onbewust speelt, dat leidt tot inzicht en beweging.  Op een ontspannen en speelse manier ervaar je bewustwording en persoonlijke groei.

hoopvolle verhalen

"You can't really change the heart without telling a story", zegt Martha Nussbaum.

Werken met hoopvolle verhalen kunnen ons de weg tonen van overleven naar weer floreren.

20190523_102912 (2).jpg

wat anderen zeggen

"Van begin tot het einde, heb je me op mijn gemak gesteld, in de juiste richting begeleid, ben je in je eigen rust gebleven, heb je me mooie inzichten gegeven,..."

Alev, 39j

18139305064048250.jpg