kunst en natuur

als ondersteuning bij kanker

WANNEER

Woensdag   9u30-12u

zie agenda

PRIJS

Groep: 60 euro/2,5u

Individueel: 75 euro/1,5u

op afspraak

inclusief materiaal

HOE

- hartelijke verwelkoming

- korte wandeling in de dreef

- geleidde of vrije creatieve opdracht

- moment van bemoediging

WAAR

STILTE-ATELIER VITA CORDIS

Metsterenweg 125

3800 Sint-Truiden

0486/337018

SCHRIJF JE IN

Creativiteit en kanker

Als je getroffen wordt door de ziekte kanker, staat je leven op z’n kop. Gevoelens van woede, angst, verdriet en hoop wisselen elkaar vaak in hoog tempo af. Terwijl er van alles wordt gedaan om je lichaam beter te maken, heb je ook behoefte aan rust en afleiding.

Creativiteit biedt je de mogelijkheid om op een heel eigen manier emoties te uiten en te ordenen om er zo weer grip op te krijgen. In kunst staat niet het praten, maar het doen en ervaren centraal. Daardoor doe je nieuwe ervaringen op waardoor je anders kunt gaan voelen of andere manieren ontdekt om met de bestaande situatie om te gaan. Veel oncologiepatiënten geven aan dat zij door creatief werken weer voelen wat belangrijk is voor hen en dat hun zelfvertrouwen hierdoor wordt versterkt.

 

Doelen

 

We werken samen aan o.a. angst, vermoeidheid, stress, onzekerheid, boosheid en verdriet. Kanker is niet alleen lichamelijk, het heeft ook een grote emotionele, psychische en sociale impact. Zowel voor degene met kanker als ook voor de partner, gezin, vrienden en familieleden.

 

Je kunt niet kiezen wat je overkomt. Maar wel hoe je ermee om gaat! Ieder mens in uniek. Elk ziekteproces is anders. Samen gaan we op onderzoek uit met behulp van o.a. verf, klei, en pastels om te kijken waar jij behoefte aan hebt.