STRESS EN BURN-OUT

WANNEER

Op aanvraag of zie agenda

PRIJS

Groep: 52€ pp/2u

inclusief materiaal en thee

Individueel: 75€/1,5u

inclusief materiaal en thee

HOE

- hartelijke verwelkoming

- korte wandeling in de dreef

- geleidde creatieve opdracht

- concrete tip voor thuis

- moment van bemoediging

WAAR

Stilte-atelier VITA CORDIS

Metsterenweg 125

3800 Sint-Truiden

0486/337018

Je hoeft geen ervaring te hebben met schilderen. Een open en ontvankelijk houding is fijn. Zo kan het creatieve proces zich vanzelf in jou tot uitdrukking brengen.

Burn-out

  • Loop je vast in je werk en in je leven?

  • Blijf je moe, ook al doe je het rustig aan?

  • Heb je nergens meer zin in?

  • Ben je overprikkeld en voel je je schuldig dat je niet kan werken?

  • Kost het je veel moeite om je te concentreren?


Wat is burn-out?

Burn-out ontstaat door een opeenstapeling van frustraties, meestal opgebouwd als je lichaam voor een langere periode in een voortdurende staat van stress verkeert. Vaak merk je de voortekenen niet op, ‘opeens’ ben je zo uitgeput dat je niets meer kunt.

Door de toenemende prestatiedruk in de samenleving komt burn-out op steeds jongere leeftijd voor. Je kunt overbelast raken door stress veroorzakende situaties op je werk of in je privéleven, maar het kan ook zijn dat je er aanleg voor hebt.

 

Hooggevoelige mensen lopen meer risico op burn-out


Als je hooggevoelig bent, is er een vergroot risico 'burned out' te raken. Doordat je openstaat voor alle signalen uit je omgeving raak je snel uitgeput. HSP’ers hebben daarnaast de neiging om zich verantwoordelijk te voelen voor hun omgeving en hoge eisen te stellen aan zichzelf. Ze doen hun uiterste best om aan alle verwachtingen te voldoen en dat kost veel energie. De kans is groter dat je jezelf daarbij kwijtraakt en dat zorgt voor stress en kost je veel energie.

Wat kan creatieve coaching voor jou doen?

Beeldend werken is gericht op voelen, doen, ervaren en verteren. Door de opdrachten leer je om anders te kijken naar je situatie en je valkuilen. Je leert hoe overbelasting heeft kunnen ontstaan en zo lang kon voortduren. Soms komen er gevoelens uit het verleden tevoorschijn die om aandacht vragen. Die gevoelens kunnen in de oefeningen aan de orde komen. Door ze onder ogen te zien, kunnen ze verteerd worden. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor vitaliteit.

Thema's tijdens de workshop

GRENZEN - BALANS - ENERGIE - LOSLATEN - VRIJLATEN -

DURVEN DROMEN - KRACHT - KIEZEN - GEBORGEN - GEBOREN - BLOEIEN - BRON - OMGAAN MET EMOTIES ...

Deze mensen  mij vertelden na hun traject:

"Ik kan me nu beter concentreren op wat voor mij gezond-makend is."

"Intuïtief schilderen hielp me niet alleen te ontspannen maar gaf me ook inzicht in mezelf en waar ik over mijn grenzen heen ging. Door regelmatig te komen schilderen voel ik me dichterbij mezelf komen en dat had ik heel erg nodig om stress te voorkomen."

"Het doet deugd om eens geen tijd te hebben om aan iets anders te kunnen denken!"

"Doordat ik de nieuwe stappen die ik zet ook echt kan ervaren, maakt dat ik thuis ook gemakkelijker durf te kiezen voor wat ik echt wil of echt aankan. Voorheen paste ik mij altijd aan aan alles en iedereen en holde ik mezelf zo vaak voorbij. Dank je!"

" Je hebt een erg aparte aanpak, Kristien. Ik heb er veel aan!"

"Ook al voel ik me moe, ik kijk er telkens naar uit om naar de workshop te komen, ik voel me daar lichter worden, alsof ik beetje bij beetje herboren wordt."

"Er zijn zoveel mensen die hier echt deugd aan zouden hebben! Ik ben telkens blij wanneer ik nog maar gewoon hier aankom!"

 

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
20190318_154101
press to zoom
1/2