top of page

kristien nouwen

Creativiteit, stilte, zingeving en natuur heb ik nodig, ik laad ervan op en ik vind het heerlijk om dat met anderen te delen."

Zelf ben ik master in de beeldende kunsten en in de godsdienstwetenschappen. Na twaalf jaren onderwijservaring als godsdienstleerkracht, waar ik reeds creatief en reflexief met jongeren op weg ben gegaan naar hun unieke wezen en de krachtbron waaruit ze steeds kunnen putten, werd VITA CORDIS geboren.

Ruim vijf jaar komt men naar mijn praktijk om tot rust te komen, weer contact te maken met wie ze eigenlijk zijn, om van daaruit vrij en met vernieuwde kracht voor hun waarden, talenten en passies te gaan.

"Ook de dromen van ons hart zijn creatief. Doordat het innerlijke beeld snel te zien is, kan je er beter op focussen en ga je sneller stappen zetten om er ook effectief naar te gaan leven."

​Als kunstenaar weet ik dat kunst de uitdrukking van het eigen zelf kan zijn en kan leiden tot de ontdekking van het innerlijk. Om daartoe te kunnen komen is het voor mij belangrijk regelmatig de stilte op te zoeken. Het helpt me het leven in al zijn facetten te omarmen als een waardevol geschenk. "En daarom... weldra lok Ik haar weer naar Mij toe, zorg Ik dat zij naar de woestijn gaat en spreek Ik tot haar hart. Vervolgens geef Ik haar de wijngaarden terug en maak Ik het Achordal tot een poort van hoop." (Hos 2, 16-17) Vanuit die ervaring kwam ik tot het idee dat creatieve expressie ook anderen kan helpen hun gevoelens te uiten, te herkennen en te verwerken.

 

Als creatieve coach pas ik dit toe bij mensen die ik begeleid die midden in hun afscheidsproces staan of bij mensen die tijdens of na hun burn-out, depressie of ziekte een weg zoeken naar hun ware zelf en meer levensgeluk. Door beelden en een andere taal aan te bieden wijs ik hen de weg naar binnen, naar zichzelf, naar de leegte. Ik vul die leegte niet, maar maak ruimte voor de ontdekking van de andere grond die ons draagt. Ik houd de weg open naar een nieuw inzicht dat de kracht vrijmaakt om op te staan. En zie: alles wordt nieuw.

Als Life coach en relatiecoach legde ik me toe op de ontwikkeling van veerkracht in moeilijke en stressvolle situaties, een nieuwe levenshouding die helpt te ontdekken en te houden van wie jij bent en wie de ander is, te genieten van wat je gegeven is en om het waardevolle te koesteren.

De belangrijkste overeenkomst tussen mijn werk als kunstenaar en coach is de passie voor en de betrokkenheid bij de mens in zijn diepste zijn. Ook het voorrecht aanwezig te mogen zijn bij wat er in het leven echt toe doet. De helende en verbindende kracht van creativiteit, stilte en natuur verlenen zich goed om het denken en voelen weer te richten op het schone, het hoopvolle en de liefde, om zo gemakkelijker de weg te kunnen vinden naar jouw innerlijke krachtbron.

Visie

Ik denk persoonlijk dat elke mens gemaakt is om gelukkig te zijn en dat geluk/vreugde ook in de mogelijkheid ligt van elke mens. Stilte, natuur, creativiteit, schoonheid, zelfkennis en ont-moetingen met anderen zijn vormen die tot meer vreugde leiden.

DSCF9261.JPG

Missie

 

Mensen helpen ontdekken in hun eigen ervaring, in hun dagdagelijkse bezig zijn, hoe zij daarin sporen ontdekken die de weg wijzen naar wat voor hen geluk kan betekenen of liever het pad waarlangs zij vreugde kunnen ontdekken.

Geluk is voor iedereen anders, omdat ieder een ander pad bewandeld en op een ander punt uitkomt.

20200824_132633.jpg

In vrijheid kiezen

 

Samen geven we aandacht aan wat jij in jouw diepste meemaakt, en dat is erg belangrijk. Die hele manier van luisteren, die aandacht,  is enorm waardevol en rijk, om in jouw leven keuzes te maken die werkelijk aansluiten bij de persoon die jij bent en niet gewoon een leuk idee, of iets wat jouw ouders of baas van je verwachten, maar iets wat je werkelijk voelt in jezelf en waar je ten volle voor kan staan.

20200916_093658.jpg
bottom of page