top of page

Intuïtief schilderen
- in contact met je hart -

We zijn over het algemeen meer in contact met ons hoofd en ons denken, dan met ons hart. Het denken staat vol van oordelen en aannames en wordt veelal geregeerd door angst. Het zoekt controle, houvast en zekerheid. Het hoofd wil weten en dingen vooruit plannen. Het zorgt ervoor dat je altijd in de doe-modus zit. Dat kan flink vermoeiend zijn.

 

Het hart kent vaak een ander tempo. Vertraagt liever. Wil zich richten op zaken die er werkelijk toe doen. Zoekt verbinding. Wil kunnen rusten in vertrouwen.

 

Wat komt er tevoorschijn als je meer in contact bent met je hart? Dat kan je al schilderend ontdekken.

20200131_114256.jpg

Er is geen voorkennis van teken- of schildertechnieken vereist.

Tijdens een workshop intuïtief schilderen maken we eerst een mooie korte wandeling. Wanneer het weer het toelaat kiezen we een rustgevend plekje in de tuin. Daarna ga je in stilte aan de slag met kleuren die je het meest aantrekken, geïnspireerd door de woorden van een mooi gedicht, het ritme van muziek of door een visualisatieoefening.

 

Door vanuit je gevoel te werken, in plaats van in je hoofd te kruipen, kan je op een zachte manier je binnenkant laten vloeien wat vaak inzicht geeft en/of verheldering biedt. Daarin ligt de kracht van deze schildersvorm. Uiteraard werkt creativiteit rustgevend zodat je even kan ontsnappen aan de dagelijkse drukte en contact leggen met wie je in wezen bent. Het is steeds verrassend hoe je schilderij eruit zal zien omdat je nooit op voorhand weet hoe het gaandeweg gevormd zal worden. Je laat je leiden door je kern. Het werkt bevrijdend te ervaren en te weten dat je vrij bent om je leven en leefomgeving verder vorm te geven!

Data

zie agenda

Prijs

40 euro (inclusief materiaal)

Passen deze data je niet maar heb je wel interesse, neem gerust even contact op en dan kijken we naar wat mogelijk is.

wat anderen zeggen...

49.jpg

"Zalige setting, rust, verwondering en uitstekende begeleiding!"

stress en burn-out workshop intuïtief schilderen

Sabrina

bottom of page