intuïtief schilderen

Intuïtief schilderen toont ons welke emoties of gedachten er spelen maar niet altijd zichtbaar zijn en hoe we daarmee aan de slag kunnen om bepaalde onderwerpen of levensfases constructief door te maken. Het is een ontmoeting met jezelf die je kan tonen wat er vanbinnen speelt maar geen weg naar buiten vindt. Dit kan je helpen om duidelijker te zien waar je staat in bepaalde processen of welke zaken nog te veel invloed hebben op het vrijuit leven.

stralend en vrij.jpg

Er is geen voorkennis van teken- of schildertechnieken vereist.

 

Tijdens een workshop intuïtief schilderen maken we eerst een mooie korte wandeling. Wanneer het weer het toelaat kiezen we een rustgevend plekje in de tuin. Daarna ga je in stilte aan de slag met kleuren die je het meest aantrekken, geïnspireerd door de woorden van een mooi gedicht, het ritme van muziek of door een visualisatieoefening.

 

Door vanuit je gevoel te werken, in plaats van in je hoofd te kruipen, kan je op een zachte manier je binnenkant laten vloeien wat vaak inzicht geeft en/of verheldering biedt. Daarin ligt de kracht van deze schildervorm. Uiteraard werkt creativiteit rustgevend zodat je even kan ontsnappen aan de dagelijkse drukte en contact leggen met wie je in wezen bent. Het is steeds verrassend hoe je schilderij eruit zal zien omdat je nooit op voorhand weet hoe het gaandeweg gevormd zal worden. Je laat je leiden door je kern. Het werkt bevrijdend te ervaren en te weten dat je vrij bent om je leven en leefomgeving verder vorm te geven!

Data

Vrijdagnamiddag van 13u-15u30

20/05, 17/06

Prijs

35 euro (eigen materiaal)

45 euro (inclusief materiaal)

Passen deze data je niet maar heb je wel interesse, neem gerust even contact op en dan kijken we naar wat mogelijk is.